توهم یا توطئه؟

اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران توهم توطئه است یا توطئه؟

توهم یا توطئه؟

اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران توهم توطئه است یا توطئه؟

یکی از مسائل اصلی ما در زندگی این است که باید واقعیت‌ها را ببینیم. وقتی موضوعی واقعیت است، بنابر این حماقت است بر واقعیت چشم بپوشیم.

با کمال شگفتی برخی پرداختن به موضوع دشمن و رفتارشناسی دشمنان یا رقبا یا دخالت دادن آنان در تحلیل سیاسی یا تاریخی و برجسته کردن نقش آنان را کاری ناپسند جلوه می­‌دهند. بعد از انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی، آن را با عنوان «نظریه توطئه یا توهم توطئه» تئوریزه کرده­‌اند. هر چند جسته و گریخته و به ندرت حضور دشمن در امر سیاسی را می­‌پذیرند با این همه بُعد نفی و سلبی موضوع آنچنان غلبه دارد و کاربرد نظریه توهم توطئه در عمل و ارائه مصادیق از سوی اشاعه­‌دهندگان به نحوی پیش رفته است که به محض اشاره سیاستمداران عالی­‌رتبه جمهوری اسلامی به نقش دشمن، بی­درنگ، شروع به حمله و کوبیدن می­‌کنند و آن سبک تحلیل سیاسی را مبتنی بر نظریه توطئه می­‌دانند.

به نظر آنان،سیاستمداران ایرانی نمی­‌توانندبدون توسل به نظریه توهم توطئه تحلیل سیاسی انجام دهند از نظر آنان واژه‌های دشمن، استکبار جهانی و ... جزو محرمات است و کاربرد آنها در تحلیل سیاسی حرام و جزو مقولات تابویی است.

پیوندها

توهم یا توطئه؟ 5

شولتز وزیر خارجه وقت آمریکا، در اردیبهشت ماه 1366 به ایران هشدار داد که یا جنگ را پایان دهد و یا با اقدامات شدید و مقتضی از سوی آمریکا، روبرو خواهد شد.


فریدمن تحلیلگر آمریکایی در کتاب خود، بخشی از اقدامات پنهان آمریکا در طی جنگ را چنین بیان میکند: »در ســــال 1987(1366) واشنگتن به کمک یک گروه ویژه از سازمان سیا، در حال اجرای عملیات سیاه بود. اسم رمز این گروه ویژه گلایسیر بود. تا به امروز فقط بخش کوچکی از جزئیات این ماجرا فاش شده است. گفته می‌شود از ماه ژوئن 1987 (خرداد 1366)، سازمان سیا از کمکهای یک شرکت نفتی آمریکایی در عربستان استفاده میکرد. این شرکت کارگران خود را با هلی کوپتر از پایگاه هوایی عربستان در ظهران به سکوهای نفتی خلیج فارس منتقل می‌کرد. در طول روز، مأمورین سیا با هلی کوپترهای غیرنظامی این شرکت پرواز می‌کردند و در طول شب از هواپیماهای خود برای گشت زنی استفاده می‌کردند و سرانجام نیز به پروازهای سرّی برای بمباران اهداف نظامی پرداختند«. واینبرگر وزیر دفاع آمریکا، در تاریخ 25 خرداد 1366 طی گزارشی به کنگره آمریکا، ضمن بیان ترتیبات امنیتی منطقه خلیج فارس، مأموریت‌های ناوگان آمریکا در این منطقه را چنین تشریح نمود: »مهم‌ترین وظیفه این ناوگان، آن بوده که با دشمن تلقی کردن ایران، مانع غلبه یا برتری ایران شود و نگذارد که پیروزی‌های آن مایه ترس دولت‌های میانه رو عرب شود«. سال 1366، زمانی است که دولت آمریکا سعی داشت تا با استراتژی جنگ محدود علیه ایران، جمهوری اسلامی را به پای میز مذاکره بکشاند. لذا در تاریخ 30 شهریور 1366 شش فروند بالگرد آمریکایی به کشتی کوچک تجاری ایران اجر حمله کردند. در این حمله سه نفر پرسنل ایرانی کشتی به شهادت رسیدند. سخنگوی کاخ سفید گفت که ریگان شخصاً دستور این حمله را صادر کرده است. این کشتی سپس با حضور واینبرگر وزیر دفاع آمریکا، غرق گردید. در تاریخ 17 مهر 1366 نیز بالگردهای مستقر در یک ناو آمریکایی به 4 قایق سریع السیر ایرانی یورش بردند و آنها را غرق کردند. همچنین در تاریخ 27 مهر 1366، چهار ناوشکن آمریکایی به جزیره رستم و پایانه نفتی رشادت و میدان نفتی رسالت در خلیج فارس حمله و این تأسیسات را نابودکردند. پس از آن، ریگان طی بیانیه‌ای گفت که وی شخصاً دستور حمله را داده است. در تاریخ 22 فروردین 1367 سکوی نفتی ساسان، توسط سه ناو جنگی آمریکا  منهدم شد.

تصاویر مرتبط در ادامه مطلب



  • ۹۴/۰۳/۰۸
  • همدل و همزبان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">