توهم یا توطئه؟

اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران توهم توطئه است یا توطئه؟

توهم یا توطئه؟

اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران توهم توطئه است یا توطئه؟

یکی از مسائل اصلی ما در زندگی این است که باید واقعیت‌ها را ببینیم. وقتی موضوعی واقعیت است، بنابر این حماقت است بر واقعیت چشم بپوشیم.

با کمال شگفتی برخی پرداختن به موضوع دشمن و رفتارشناسی دشمنان یا رقبا یا دخالت دادن آنان در تحلیل سیاسی یا تاریخی و برجسته کردن نقش آنان را کاری ناپسند جلوه می­‌دهند. بعد از انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی، آن را با عنوان «نظریه توطئه یا توهم توطئه» تئوریزه کرده­‌اند. هر چند جسته و گریخته و به ندرت حضور دشمن در امر سیاسی را می­‌پذیرند با این همه بُعد نفی و سلبی موضوع آنچنان غلبه دارد و کاربرد نظریه توهم توطئه در عمل و ارائه مصادیق از سوی اشاعه­‌دهندگان به نحوی پیش رفته است که به محض اشاره سیاستمداران عالی­‌رتبه جمهوری اسلامی به نقش دشمن، بی­درنگ، شروع به حمله و کوبیدن می­‌کنند و آن سبک تحلیل سیاسی را مبتنی بر نظریه توطئه می­‌دانند.

به نظر آنان،سیاستمداران ایرانی نمی­‌توانندبدون توسل به نظریه توهم توطئه تحلیل سیاسی انجام دهند از نظر آنان واژه‌های دشمن، استکبار جهانی و ... جزو محرمات است و کاربرد آنها در تحلیل سیاسی حرام و جزو مقولات تابویی است.

پیوندها

بین سال‌های 1986تا 1988 (1365 تا 1367)، از شعبه بانک لاوارو در آتلانتا، اعتباراتی برای انتقال تجهیزات ردیابی و شناسایی ماهواره‌ای و هزاران جهت یاب برای موشک‌های سایدویندر، از پایگاه‌های نیروی هوایی آمریکا به ایتالیا، تقاضا و پرداخت شد. موشک سایدویندر متداول‌ترین نوع موشک هوا به هوا در زرادخانه ناتو بود. این موشک توسط انواع هلی کوپترها و هواپیماهای جنگی استفاده می‌شد و از پیشرفته‌ترین تکنولوژی‌ها بهره مند بود. وزارت دفاع ایتالیا به سفارت ایتالیا در واشنگتن دستور داد برای تأمین هزینه محموله‌های مربوط به موشک‌های سایدویندر، از شعبه بانک لاوارو در آتلانتا استفاده کند. این موشک‌ها قرار بود از ایتالیا به عراق منتقل شوند.

یکی دیگر از اقدامات آمریکا، کمک به رژیم صدام جهت ساختن بمب‌های خوشه‌ای بود. به گزارش روزنامه تایمز مالی چاپ لندن، کمپانی آمریکایی «اینترنشنال سیگنال کنترل» در انتقال مخفیانه تکنولوژی ساخت بمب‌های خوشه‌ای به عراق، دست داشته است.

کارخانه‌های تولید‌کننده بمب‌های خوشه‌ای که کارلوس کاردون ـ دلال اسلحه اهل شیلی ـ در اختیار عراق قرار داده بود، با اطلاع سازمان سیا و مساعدت‌های آن وارد عراق شده بود.

به گفته آلن فریدمن، یک شرکت شیلیایی که اجزای بمب‌های خوشه‌ای را به عراق تحویل می‌داد، طرح‌های اولیه تولید این بمب‌ها را بطور مستقیم از سازمان سیا گرفته بود و سازمان سیا با صادر کردن مجوز برای کاربران نهایی پوششی، چاشنی‌های بمب‌ها را به شرکت شیلیایی تحویل داده تا از طریق کشور اردن به عراق فرستاده شوند.

هوارد تیچر از مقامات سابق شورای امنیت ملی آمریکا، در این باره می‌گوید:

«به خاطر دارم که در سال 1984 تلگرامی را در شورای امنیت ملی دیدم که در آن نگرانی‌های وزارت دفاع از ارسال تکنولوژی تولید بمب خوشه‌ای برای عراق مورد بحث قرار گرفته بود. من تمام وقت با افراد درباره این مسئله بحث می‌کردم، اما ویلیام کیسی ـ رئیس سیا ـ می‌خواست این جریان ادامه یابد و مرتب می‌گفت که عراقی‌ها نیروی انسانی کم دارند.»

  • ۹۴/۰۴/۱۲
  • همدل و همزبان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">