در سال 1374، هوارد تیچر عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا، در یک دادگاه ایالتی اظهار داشت که سازمان سیا به عراق اطمینان داده بود که سلاح کافی از طریق کشورهای ثالث به آن کشور داده خواهد شد.
از دیدگاه ویلیام کیسی رئیس سیا، کشور اردن برای عملیات مخفیانه آمریکا چه در رابطه با تسلیحات و چه در زمینه اطلاعات، پوشش مناسبی بود. اردن هم مرز با عراق بود و بندر عقبه آن، بندر ایده آلی برای محموله هایی بود که از راه دریای سرخ به آنجا میرسید و بعد از طریق زمینی به بغداد حمل می گردید.
در اکتبر 1983 (مهر 1362) دولت ریگان به حکومت های اردن، عربستان سعودی، کویت و مصر اجازه داد که تسلیحات نظامی آمریکایی را به عراق ارسال کنند که این امر تخطی از قانون کنترل صادرات اسلحه مربوط به سال 1976 بود.
طی سال های 1361 و 1362 که انواع تجهیزات آمریکایی از جمله مهمات، انواع رایانه، قطعات یدکی و وسایل الکترونیکی دفاعی به صورت مخفی طی عملیاتی که مستقیماً از کاخ سفید هدایت می شد، به عراق ارسال گردید؛ هیچ نوع گزارشی از سوی رئیس جمهور آمریکا در مورد این معاملات به کنگره ارائه نشد. امور ارتباط با عراق ، منحصراً به صورت خارج از برنامه انجام میگرفت.
مجله نیوزویک در تاریخ 20 دسامبر 2003 در مقاله ای با عنوان نگاهی به پیوندهای آمریکا و صدام در طول 20 سال گذشته با اشاره به ارسال تسلیحات آمریکایی از طریق مصر به عراق، مینویسد:
« اسناد رسمی نشان میدهد که آمریکا به طور پنهانی تعداد زیادی تانک و سخت افزارهای نظامی در اختیار دولت بغداد قرار داده است . آمریکایی ها برای آنکه خود را از هرگونه اتهامی مبرا سازند، این تانک ها و تجهیزات را در اختیار مصر گذاشتند و مصر نیز آنها را به عراق تحویل داد.«
- ۹۴/۰۳/۲۲