توهم یا توطئه؟

اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران توهم توطئه است یا توطئه؟

توهم یا توطئه؟

اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران توهم توطئه است یا توطئه؟

یکی از مسائل اصلی ما در زندگی این است که باید واقعیت‌ها را ببینیم. وقتی موضوعی واقعیت است، بنابر این حماقت است بر واقعیت چشم بپوشیم.

با کمال شگفتی برخی پرداختن به موضوع دشمن و رفتارشناسی دشمنان یا رقبا یا دخالت دادن آنان در تحلیل سیاسی یا تاریخی و برجسته کردن نقش آنان را کاری ناپسند جلوه می­‌دهند. بعد از انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی، آن را با عنوان «نظریه توطئه یا توهم توطئه» تئوریزه کرده­‌اند. هر چند جسته و گریخته و به ندرت حضور دشمن در امر سیاسی را می­‌پذیرند با این همه بُعد نفی و سلبی موضوع آنچنان غلبه دارد و کاربرد نظریه توهم توطئه در عمل و ارائه مصادیق از سوی اشاعه­‌دهندگان به نحوی پیش رفته است که به محض اشاره سیاستمداران عالی­‌رتبه جمهوری اسلامی به نقش دشمن، بی­درنگ، شروع به حمله و کوبیدن می­‌کنند و آن سبک تحلیل سیاسی را مبتنی بر نظریه توطئه می­‌دانند.

به نظر آنان،سیاستمداران ایرانی نمی­‌توانندبدون توسل به نظریه توهم توطئه تحلیل سیاسی انجام دهند از نظر آنان واژه‌های دشمن، استکبار جهانی و ... جزو محرمات است و کاربرد آنها در تحلیل سیاسی حرام و جزو مقولات تابویی است.

پیوندها

توهم یا توطئه؟ 1

وسیع ترین حملات شیمیایی در طول عملیات خیبر در جزایر مجنون، عملیات بدر، عملیات والفجر 8 در فاو، عملیات کربلای 4 و 5 و 8 در شرق بصره و شلمچه، والفجر 10 در حلبچه و تک‌های متعدد عراق از فروردین 67 تا پایان جنگ در مرداد 67، در جبهه‌های مختلف اتفاق افتاد


سرلشکر وفیق السامرایی مسئول اطلاعات ارتش عراق در زمان صدام، در کتاب خاطرات خود می نویسد: «50 فروند هواپیما که هر یک 4 بمب شیمیایی به وزن 500 کیلوگرم داشتند، در روز 16 مارس 1988 (25 اسفند 1366) حلبچه را هدف حمله شیمیایی خود قرار دادند. در این حمله 5000 نفر از مردم این شهر نابود شدند.» سامرایی می گوید که در نبرد فاو، 45 هزار نفر از نیروهای ایرانی را توسط بمب های شیمیایی مصدوم ساختیم.

در سال 1986 (1365)، باب وودوارد روزنامه نگار معروف آمریکایی، فاش ساخت که سازمان سیا اطلاعاتی در اختیار عراق گذاشته بود تا گاز خردل مورد استفاده در حمله به ایران را کامل تر و مؤثرتر کنند. حال باید دید که چه کشورها و شرکت هایی رژیم صدام را در مجهز شدن به تسلیحات شیمیایی، کمک کردند. روزنامه الکترونیکی القبس از قول کارشناسان و گزارش ارسالی از عراق، آماری از شرکت‌هایی که با عراق در تولید گازهای شیمیایی مشارکت داشتند، ارائه کرده بود. بنا بر این گزارش، 22 شرکت آمریکایی، 92 شرکت آلمانی، 23 شرکت انگلیسی، 21 شرکت فرانسوی، 18 شرکت اتریشی، 15 شرکت ایتالیایی، 11 شرکت بلژیکی، 13 شرکت سوئیسی، 7 شرکت اسپانیایی، 3 شرکت ژاپنی، 4 شرکت هندی، 5 شرکت کره ای و . . .

در تاریخ چهارم ماه اوت 1986 (13 مرداد 1365) که جورج بوش و حسنی مبارک با هم ملاقات داشتند، شاهزاده بندر بن سلطان سفیر عربستان در آمریکا، اعترافی عجیب کرد. او در وزارت خارجه آمریکا تصدیق کرد که عربستان صدها بمب ام. کی. 89 ساخت آمریکا را به عراق فرستاده است. هوارد تیچر از مقامات سابق شورای امنیت ملی آمریکا، در این باره می‌گوید:

«به خاطر دارم که در سال 1984 تلگرامی را در شورای امنیت ملی دیدم که در آن نگرانی‌های وزارت دفاع از ارسال تکنولوژی تولید بمب خوشه‌ای برای عراق مورد بحث قرار گرفته بود. من تمام وقت با افراد درباره این مسئله بحث می‌کردم، اما ویلیام کیسی ـ رئیس سیا ـ می‌خواست این جریان ادامه یابد و مرتب می‌گفت که عراقی‌ها نیروی انسانی کم دارند.

تصاویر مرتبط در ادامه مطلب




  • ۹۴/۰۲/۳۱
  • همدل و همزبان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">