توهم یا توطئه؟

اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران توهم توطئه است یا توطئه؟

توهم یا توطئه؟

اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران توهم توطئه است یا توطئه؟

یکی از مسائل اصلی ما در زندگی این است که باید واقعیت‌ها را ببینیم. وقتی موضوعی واقعیت است، بنابر این حماقت است بر واقعیت چشم بپوشیم.

با کمال شگفتی برخی پرداختن به موضوع دشمن و رفتارشناسی دشمنان یا رقبا یا دخالت دادن آنان در تحلیل سیاسی یا تاریخی و برجسته کردن نقش آنان را کاری ناپسند جلوه می­‌دهند. بعد از انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی، آن را با عنوان «نظریه توطئه یا توهم توطئه» تئوریزه کرده­‌اند. هر چند جسته و گریخته و به ندرت حضور دشمن در امر سیاسی را می­‌پذیرند با این همه بُعد نفی و سلبی موضوع آنچنان غلبه دارد و کاربرد نظریه توهم توطئه در عمل و ارائه مصادیق از سوی اشاعه­‌دهندگان به نحوی پیش رفته است که به محض اشاره سیاستمداران عالی­‌رتبه جمهوری اسلامی به نقش دشمن، بی­درنگ، شروع به حمله و کوبیدن می­‌کنند و آن سبک تحلیل سیاسی را مبتنی بر نظریه توطئه می­‌دانند.

به نظر آنان،سیاستمداران ایرانی نمی­‌توانندبدون توسل به نظریه توهم توطئه تحلیل سیاسی انجام دهند از نظر آنان واژه‌های دشمن، استکبار جهانی و ... جزو محرمات است و کاربرد آنها در تحلیل سیاسی حرام و جزو مقولات تابویی است.

پیوندها

توهم یا توطئه؟ 2

 مهندس بازرگان که در اثر حملات گوناگون برخی نیروهای انقلابی و نشریات مختلف به امیرانتظام، موقعیت او را در خطر می‌بیند؛ برای این که او را از آسیب این حملات در امان نگه دارد، وی را به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشورهای اسکاندیناوی، به اروپا اعزام می‌کند.

امیرانتظام در استکهلم سوئد با جورج کیو معاون پیشین پایگاه سیا در ایران، ملاقات می‌کند. طبق یک سند سرّی سازمان سیا به تاریخ 9 شهریور 1358، امیرانتظام در ملاقات با جورج کیو اظهار می‌دارد که وی در استکهلم فقط دو مأموریت دارد که اولی عبارت است از برقراری دوباره رابطه اطلاعاتی با سازمان سیا؛ زیرا دولت تهران احساس کرده که اگر در باره ترتیبات امر در خارج از تهران مذاکره شود، آسان‌تر است.

اظهارات فوق نشان می‌دهد که مهندس بازرگان از ترس برملا شدن ارتباط دولت موقت با سازمان سیا، ترجیح داده که ادامه ارتباط با سیا را در خارج از کشور دنبال نماید.

امیرانتظام در همین ملاقات به جورج کیو می‌گوید:

« آخوند ‌ها در آینده نزدیک مشکل ایجاد خواهند کرد چون آن‌ها با نفوذ بیگانگان در ایران سرسختانه مخالف هستند»

طبق یک گزارش سرّی وزیر امور خارجه آمریکا به تاریخ 18 مرداد 58، امیرانتظام در ملاقات با استمپل، موارد زیر را اظهار می‌دارد: الف – عادی سازی روابط با آمریکا، باید به آهستگی پیش رود تا سوء ظن کسانی را که نظر خوبی نسبت به آمریکا ندارند، برنیانگیزد.  ب – در مورد ارتباط با دولت موقت، احتمالاً بهترین شیوه، حفظ تماس با خود نخست وزیر در هر 15 الی 20 روز یک بار می‌باشد ».

عزت الله سحابی پس از آنکه در سال 1379 دستگیر شد، در اعترافاتش به یک طرح شورش عشایری در تیر ماه 78 با کمک دولت آمریکا، اشاره کرد و گفت:

«در ایام 18 تا 23 تیر 1378، یکی از سران عشایر به همراه افسری نزد من آمد و طرح کرد که ما می‌خواهیم در تمام مناطق عشایری در سراسر کشور، شورش راه بیندازیم. در جلسه اول، من پاسخی حاکی از نفی یا اثبات ندادم ... چند روز بعد که خود آن فرد عشایر به تنهایی مراجعه کرد، گفت یک کارشناس نظامی آمریکایی که قبل از انقلاب در فارس بود، حالا در دوبی در سفارت آمریکاست و پیام داده که اگر شما شورش عشایری برپا کنید، ما همه گونه کمک می‌کنیم»

  • ۹۴/۰۲/۳۱
  • همدل و همزبان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">